2015-09-25

Hårda bud i mellerud...

Som börsen ser ut just nu är det många som inte vill handla men jag tycker det fortfarande är kul och jag fortsätter mitt månadspar på 10.000kr

Orexo har stigit med hela 22,40% troligen den bästa aktieaffären hittils, men jag har många år kvar att lära mig.
Nästan alla fonder har gått -% denna månaden och om jag inte minns fel så ligger stockholms börsen på -4% för i år så det kommer säkert landa på ganska många mer minus.
 Men jag tror även om börsen går ner så tror jag de är bra att ha en fortsatt sparande igång jag satsar mer på fonder så att jag slipper lägga ner så mycket tid på ta reda på så mycket information som möjligt som kan påverka aktierna.

Förra månaden köpte jag 2 nya fonder 

SEB Bioteknikfond - Lux utd -7%
Spiltan Aktiefond Investmentbolag -5%

Jag är inte särskilt oroad över att de går minus de så spelet är ibland går de ner ibland går de upp ibland står de helt still men de kan vara frustrerande när marknaden går ner eller står helt still.

Totalen ligger nu på: 81.861kr så ja det syns att de går minus på börsen :)

Nästa månad är det dags för en ny investering i DNB Sweden Micro Cap som jag tror kan vara bra långsiktigt.
Eftersom min sparhorisont är på 5 år och kan förlängas till 10 år men absolut MAX är 10 år för att nå mitt mål kommer jag behöver spara in en hel del på saker jag kanske inte behöver, bland annat få ner på strömförbrukningen för den är på tok för hög de finns ingen anledning att ha den så hög.

 Vi får se vad nästa månad bär med sig för frukt.

Trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar