2017-10-29

Otroligt allvarligt för Ingves

I DI kan man läsa att Inves vill införskaffa ett gigantiskt register över inkomster lån ocksåvidare, men med tanke på att Sveriges regering ganska brutalt misslyckas att hålla ordning på informationen i olika myndigheter.
Ta till exempel Transports styrelsens data register, man vet väl än idag inte vilka uppgifter som röjts eller använts.
Men jag kan bara tänka mig att mycket information säkerligen har sålts vidare anyway de bara spekulation från min sida.

Men tänk då om man skulle ha ett stort register med finansiell information om dig som privatperson de skulle vara en guld gruva för grovt kriminella.
Då blir de enklare för de kriminella att leta upp personer med mycket pengar och antingen blåsa dom på pengar eller rent av köra med utpressning.
För mig känns de störande och väldigt allvarligt oavsett om de blir av eller inte så är bara tanken allvarlig att man faktiskt vill ha ett sådant registret tyder på att Sverige är på väg mot ett land som är mycket mindre fritt.

Bend over here comes the government.

Nej ett big no för något register egentligen så tycker jag inte om någon form av lagring av personlig information alls.
Idag har vi ju redan FRA som avlyssnar precis all trafik som går utanför Sverige, kan ju nämna att många tjänster som både du och jag använder idag så som Google också vidare är så klart övervakade då de inte ligger i Sverige.
Men de finns mycket som drivits igenom lagring av uppgifter hos Leverantörer också vidare tror inte ACTA drevs igenom.
Men tillbaka till Inves vi får verkligen hoppas att han tar sitt förnuft till fånga och tänker 2-3 gånger om för de skulle innebära en högrisk att ha ett sådant register på alla sätt.
Nästan allt idag skall kontrolleras kolla på väggarna du har Väg tullar video kameror och hastighetskameror i mängder så kontrollen sprider sig på alla fronter de är trist.
Sverige kommer att bli nya Korea, I framtiden är ingenting lagligt bloggar kan vi glömma för då blir vi dödade av Regeringen.


https://www.di.se/nyheter/ingves-vill-ha-total-koll-pa-din-ekonomi/

2 kommentarer:

  1. Roligt att du införskaffat lite fler indexfonder. Det ser ut som om det givit ditt kapital en liten ytterligare skjuts.

    SvaraRadera
  2. mm men de synd att de inte så mycket just på indexfonderna men jag tror de kommer säkert ändras med tiden.
    Just nu har jag ju 32.000kr på banken som inte ligger i några fonder eller aktier

    SvaraRadera