2015-10-30

oktober sammanfattning

Oktober månad har gått hyfsat bra.

Denna månaden nådde jag äntligen 100k sträcket i min portfölj de känns väldigt bra vill jag lova nu börjar vi komma någon vart känns de som.
Nu kan jag äntligen intyga att leva snålt har sina fördelar och nackdelar måste jag säga, vill man leva ett normalare liv så kan de vara ganska tråkigt att snåla in på allt.
Denna månaden har jag exempelvis 1500kr kvar att leva för med tanke på att jag dessutom räknade fel på 1 vecka innebär att jag ligger ganska dåligt till rent ekonomiskt just för tillfället men de gör inte så mycket de får bli nudlar resten av veckan i värsta fall.
Har en budget på ca 2000kr i månaden som skall gå till mat/hushålls avgifter etc och de är max för att kunna sätta undan 9000kr tyvärr gick de inte att köra på 8000kr denna gång då jag hade en oväntad räkning som jag tyvärr inte hade med i beräkningarna.


De blev 2 nya fond köp denna månaden men satsar 0 på aktier eftersom de för lite pengar att vela med därför tycker jag fonder passar betydligt bättre att spara i tills dess att man lyckats få upp värdet i portföljen en bra bit över 1 miljon.Något annat intressant har inte inträffat, inte som jag kan komma på i varje fall, däremot är de ganska kul att faktiskt ha ett mål för de har jag inte haft på flera år att nå 1 miljon kommer bli mitt första mål sedan tar jag de därifrån.

Jag har lyckats hitta en del bra investerings möjligheter som faktiskt ser ganska bra ut tyvärr krävs ganska stor mängd pengar för att de ens skall vara lönsamt dels för att bolaget tar ca 30% på vinsten varje månad men sedan har du även skatt som du måste lägga undan för.
Så de ligger betydligt längre fram i framtiden att investera i något sådant så länge håller jag mig till de fondbolag som jag har idag.

Passar på önskar alla en riktigt trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Härligt att äntligen ha spräckt 100K, de är en stor milstolpe! :D
  Hade vart intressant om du kunde skriva ett inlägg om varför du väljer att köpa fonder istället för aktier. I aktier kan man i många fall dra nytta av direktavkastningen och skynda på sin snöboll, antar att du har ett annat sätt du ser de på, hade vart intressant att läsa om! :)
  Fortsätta kämpa!

  SvaraRadera
 2. Ja det känns väldigt gött och ännu är inte året slut så kan bli intressant och se hur mycket man lyckas skrapa ihop i år :)
  Det kan jag absolut göra
  tack det skall jag göra

  SvaraRadera