2016-09-17

Vecka 37 uppdatering

Hej hej

denna veckan har jag faktiskt handlat lite i både guld och gått short på börsen den kommer ju snart börja gå ner så de bara vänta och se.

Så här ser graferna ut nu för veckan som varit.


 Jag är nog lite glömsk jag kommer inte ihåg om jag nämnde om Rhenman och partners som hade lanserat en ny fond i Augusti som jag faktiskt köpt in mig i.
och nej detta är absolut inget köp rek inte heller är de ett sponsrat inlägg bara så vi tydliga med detta.
Men hur som haver Rhenman och partners tycker jag verkar väldigt intressanta dom är väldigt väldigt duktiga på de dom gör och håller sig till sin bransch.
Nu med deras nya fond så är jag så himla nyfiken hur första månaden kommer se ut, eftersom de är en hedge fond så ser man endast förändringarna 1 gång varje månad men de tycker ja inte göra så himla mycket.
Det är troligt att jag faktiskt sätter in ännu mer pengar i den fonden framöver eftersom att jag får en känsla av att de kan sina saker men men vi får väl se.
Jag har ju en plan som jag gärna vill fullfölja till 100% denna månaden har jag exempelvis 3400 kr över och nästa vecka är ny löning och jag tror inte jag behöver använda dom 3000 kr alls utan ja bör faktiskt klara mig med 400kr ganska lungt för jag behöver endast köpa lite mer havregryn och egentligen ett gymkort men de har jag lagt undan till och är faktiskt lite osäker på när de kan tänkas att jag börjar där igen de är ju sånt som tar lite lite tid man måste ha motivationen men jag hade helt klart behövt de för att kunna fortsätta kämpa framåt i alla motgångar som kommer att komma.

Men nu skall jag ta helg och hoppas ni andra får en riktigt riktigt trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren. Jag har lagt om fokus beträffade kurssvängningar. Om man istället peppar sig själv när börsen ligger på minus och beaktar alla köptillfällen så blir man gladare när kursen sedan vänder. Handlade för 10 000:- under Brexit, vilket jag har igen idag :) Tack för all pepp, och jag har lånat lite av layout av din fina sida. Ledsamt efter uppdateringen på Blogger när bakgrundsbilderna inte alls passar längre :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. aa det är det som är svårt när de går ner då håller man gärna i pengarna dumt nog.
   De är nästan så man skulle väntat och handla när börsen väl börjar gå ner och spara varje månad.
   Nu har ju jag exempelvis köpt ännu fler aktier i Telia just för att jag tror de är ett framtids bolag.
   Jag har inte ens noterat att backgrundsbilderna har ändrats hehe men de borde ju gå ställa in tycker jag.

   Radera
 2. Vi måste peppa varandra, det är för mycket prestige och tävling härute. Vi tipsar varandra om framsteg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är ju det som vi bör göra ju men att rekommendera någon att handla i akiter de vågar jag inte. Utan snarare bara dela med mig av den utveckling som jag har med diverse aktier eller fonder.
   urch risken är ju att börsen rasar rejält och då har jag inga pengar för att kriga med de känns sådär så kanske får jag spara några tusen varje månad istället som bara ligger på Avanza eller Nordnet.

   Radera
 3. Jag har inte heller någon krigskassa, men om börsen inte erbjuder några bra aktieköp brukar jag fördela på indexfonderna. Det är svårare med timing när det gäller enskilda bolag och aktieköp, och därför har mina indexfonder visat sig särskilt effektiva. Vad jag saknar med indexfonderna är dock direktavkastningen , men som plåster på såren slippar jag en allt för gungig portfölj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ojda är du inte oroad för att inte ha någon krigskassa da ?
   jag har några indexfonder som ingår i mitt pensions spar annars så sparar jag inte i indexfonder.
   Jag är mer utefter mer sväng i portföljen vill ju kunna nå 1 miljon så snabbt som möjligt.
   Just nu går de väldigt väldigt segt.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Många vill ta snabbare lösningar härute, men det fungerar inte så. Jag tror att jag prickat ganska bra och stabila bolag på aktiefronten. Men aktier är i regel mer volatila och känsliga för svängningar på börsen. Mina indexfonder har överlag presterat bäst i min portfölj, och dessa sköter sig själv med tanke på den naturliga diversifieringen som ingår i indexfonder. Glöm inte att det är minst lika viktigt att inte göra förluster, som det är att göra vinster. På min sida redovisar jag senaste graferna och där framgår tydligt vilken avkastning som en indexfond kan ge under en gynnsam period. Jag gillar också aktier, men jag grundar med indexfonder eftersom det är tryggare. Kolla mitt inlägg "Kommer jag någonsin att fatta". Där kan du se avkastningen under en tämligen gynnsam period.

  SvaraRadera
 6. Ja snabba lösningar finns säkert men de kommer också ett pris för de och troligen ett pris jag inte vill acceptera.
  Jag har haft ganska liknande då jag satsar mycket på aktier och fonder så är de ändå fonderna som gått allra bäst.

  Kan dela en lista på akiter som jag vill ha baserat på information jag hittat om akiterna runt kring på internet.
  De är endbart utdelnings aktier de typ den kategorin jag är mest intresserad av.

  SvaraRadera