2016-10-18

Att leva eller dö

Att leva är nog något man på något sätt glömmer när man väl är så upptagen av att spara.
Ser ju mig själv ibland kan jag avvara från att göra visa aktiviteter i livet eller köpa visa saker vilket egentligen är ganska dumt.
Har man pengar till de och man inte lägger pengarna på något idiotiskt utan verkligen har användning för de så tycker jag ändå de okej.

Jag har ju ändrat mitt sparande lite till nu den senaste tiden och börjat med att varje månad överföra 5.000kr i början på månaden sedan i slutet av månaden överför jag 5.000kr till om de finns över vilket de brukar göra med råge.

Men denna månanden hade jag egentligen tänkt köpa ett gymkort för att komma i ordning eftersom jag tror att är du inte städad/tränad kommer du automatiskt brytas ner med tiden och bli deprimerad jag har förvisso nada belägg för de men jag tror helt klart träning är nyttigt på alla vis.
Men har inte lyckats få upp motivationen tillräckligt så jag har avvaktat lite till med gymkortet men egentligen är de bara köra på de just de första 3 veckorna på gymmet som är jobbiga.
Sedan är det en morgon aktivitet man gör som att äta mat på morgonen man bara gör de :)

Hur som helst jag fick en fråga av en nära vän till mig om jag skulle tänka mig lägga ut pengar på något jag ville ha och mitt svar var direkt absolut nej.
Så de känns någonstans att jag inte ens är ärlig mot mig själv jag vill gärna belysa med att jag visst kan köpa saker men när de väl kommer till kritan drar jag antigen ut på de eller så köper jag de helt enkelt inte.

Jaja alla har vi väl något att jobba med har även kommit fram till att jag har ett beroende också hurra hurra hurra nääääääääää de är inte ett dugg kul.
Det är ett spel beroende vet inte riktigt vart de kommit ifrån och de ju inte kasino spel utan de vanliga TV spel men jag har lagt ut ganska mycket pengar genom åren på TV spel när jag gick i gymnasiet så hade jag spenderat 10.000kr på ett spel som hete då Project Entropia men som numera heter Entropia Universe.
Under tiden på gymnasiet så har man inte särskilt mycket pengar och jag åt dessutom ute varje dag + att jag betalade ett busskort på ca 950 kr i månaden.
Jag fattar inte hur jag lyckats få ihop pengar till allt detta jag konsumera ju inte på något annat så kanske gick de ihop och de 10.000kr var ju inte en klumpsumma utan de var en summa under 2 års tid, den tiden som jag gick i gymnasiet spelade jag nästan bort så de är inte så konstigt att de saknas endel poäng.
Jaha vad är nästa steg kanske borde jag ta tag i de eller kanske inte nu är jag iallafall medveten om de.

Jag är helt säker på att de finns många därute som känner sig på ett sätt eller annat att de känner sig misslyckade eller värdelösa men kom då ihåg vi kämpar alla med något.
Tror du på fullaste allvar att de som tagit sig till toppen alltid har högsta betyg i precis varenda ämna då har du fel.
Jag gick aldrig ur gymnasiet med färdiga betyg jag kan inte söka in på någon högskola precis när jag slutade eller gick ur eller vad man säger så fick jag ju automatiskt problem med A-kassa för den får man inte om man gått ur gymnasiet utan betyg något som A-kassa alltid krävt men för mig var de inget stort problem jag bodde hemma och hade fokus på att få ett jobb vilket som helst.
Lite jävla anamma så kan du gå hur långt som helst.

Idag jobbar jag som Systemutvecklare och utvecklar i 4 st olika system programspråket jag använder C# till min hjälp.
För 6 månader sedan så satt jag utan jobb och hade ingen utbildning överhuvudtaget och ingen erfarenhet som C# utvecklare idag har jag iallafall 6 månaders erfarenhet och jag har lärt mig otroligt mycket på dom här månaderna.

Så har du ett mål fokusera på målet och inte hindren de kommer ändå folk lägga ner mycket energi på hitta hinder åt dig du skall bara fokusera på hur du kan forcera hindrena.
Din första tanke kommer säkert bli nää jag kan inte eller du kommer hitta en ursäkt och då säger jag återigen nej fokusera på forcera hindrena.
Alla mentala hinder gör att du kommer ingenstans i livet utan du kommer sitta på samma ställe där du satt fast igår.

hej och hå för mig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar