2016-11-06

Vecka 44 uppdatering

Hej och hå

vilken fart börsen tuffar på och kallt är de ute också fytti anna, fått tända lite stearin ljus och dricker lite varm choklad.

Mycket tyder på att börsen är på väg ner mycket negativa grejer har hänt de senaste 6 månaderna många många uppsägningar och de tycks gå sämre och sämre för de flesta bolag förutom kanske de i fastighetsbranschen.
Hur som haver jag har därför valt att hoppa ur några fonder som jag inte tror kommer fortsätta tuffa på i samma takt framöver.
Jag hoppas verkligen att de blir ett rejält fall rakt ner i betongen den här gången, så jag också får chansen att vara med.

Så här ser graferna ut denna vecka: Kommer fortsätta investera i Aktier som jag anser kan vara värda att gå in men just nu avvaktar jag lite för jag vill ändå få ner priserna lite mer så vi får se vad som händer, annars kanske blir så att jag lägger lite mer pengar på något Certifikat för Guld.

7 kommentarer:

 1. Såg att du avyttrar några fonder. Jag använder mig av Morningstar för att avgöra huruvida fonden är något att inverstera i eller inte? Jag ser till att ha en: Sverigefond, Global, Ränte samt USA-fond. Jag försöker även diversifiera bland fonderna. Aktierna får utgöra endast 40% av mitt samlade kapital, och på så sätt slipper jag alltför mycket toppar och dalar.

  SvaraRadera
 2. japp jag bestämde mig för att plocka ut pengar från dom då jag har lite svårt att tänka mig att just de fonderna kommer att tuffa på i samma takt framöver.
  Skulle de komma ett fall så kommer de garanterat bli ganska stort eller så blir de inget alls.
  Ja de bättre att sprida ut riskerna de håller jag med om ja har själv varit för dålig på den biten tycker jag.
  Just nu avvaktar jag med att investera och kommer fortsätta spara pengarna tills när de behöves eller när jag hittar en aktie som jag tror är köp värd.
  Men blir de inte mycekt toppar och dalar även för Fonderna da ?

  SvaraRadera
 3. Kolla in hemsidan "Rika Tillsammans" där går man igenom diversifiering och varför indexfonder kan ge en bättre avkastning. Jag har premierat indexfonder för att ge mig mer tid att läsa in mig på aktiemarknaden. Med tanke på att jag vill krympa min sparhorisont så vill jag inte förlora alltför mycket. En bra spridning i indexfonder med hög ranking ger en naturlig diversifiering.

  SvaraRadera
 4. skall jag göra tackar så mycket.

  Ja min portfölj består av lite allt möjligt, men får börja kika lite mer på indexfonder med högre ranking hur hittar man de är de via morningstar ?
  för jag hittar inga omdömen där när jag kollar...

  SvaraRadera
 5. Via Avanza kan man sortera fonderna genom att kyssa i en ruta "indexfonder". Jag har skapat en länk som du kan kolla på indexfonder i Avanzas utbud, men jag tror nog att du kan köpa dessa via Nordnet också. Kolla rating via Avanza, skriv sedan in samma namn på fonden i Morningstar för att dubbekolla vad den har för omdöme. Tricket med indexfonder är att dessa har väldigt låga förvaltningsavgifter men kan ändå ge god avkastning.

  https://www.avanza.se/fonder/lista.html?disableSelection=false&name=&rootCategoryIds=FUND%7CFUND_STOCK&onlyIndexFunds=true&page=1&sortField=ANNUAL_FEE&sortOrder=ASCENDING&activeTab=overview

  SvaraRadera
 6. Märk väl, du skall inte betala mer än 0.20 eller 0,30 i avgift för en sådan fond.
  Följ gärna "Rika tillsammans" sidan, och läs in dig på fonder så får du en stabilare grund i sparandet.

  SvaraRadera
 7. Jag har både Avanza och Nordnet så de lugnt :)
  betalar väldigt olika men på 2 fonder betalar jag 30% i prestations avgift.
  Jag tycker de okey att betala så länge fonderna presterar bra ocksåvidare.
  Men de svårt att veta i förväg jag gillar över lag Fonder bäst men har satsat otroligt mycket i aktier den senaste tiden :(

  SvaraRadera