2016-12-05

Månads uppdatering för November

November


helt klart är att jag ligger efter med dels uppdateringen men också portföljen den tuffar inte riktigt på som jag tänkt men men.


4 kommentarer:

 1. Har du kollat in Morningstar innan du gör fondköp? Jag satsar på indexfonder med låg förvaltningsavgift, max 0.20 med undantag för Didner Gerge. Jag sorterade indexfonderna utifrån betyg, hur de presterat över tid. Såg sedan till att ha: en globalfond, asien, amerika, sverige-fond för att få bättre spridning. I min inriktning på aktier har jag dagligvarukonsumtion + fastigheter. Dubbelkolla fonders omdömen via Morningstar.

  http://www.morningstar.se/Default.aspx

  SvaraRadera
 2. ja du jag borde egentligen använt den betydligt mer men jag har faktist inte använt den särskilt mycket.
  Jag har hittat fonder på annat sätt kollar ofta på historik och sedan vad jag tror dom kommer gå om 2-3 år men de så svårt att veta.

  men tusen tack för tipset får börja kolla mer på den sidan.

  SvaraRadera
 3. Jag läste nästan uteslutet om fonder ett helt år innan jag började med aktier. Jag ville ha en god avkastning, och kompenserade för mina bristande kunskaper inom ekonomi genom att börja med indexfonder. Många aktiesparare idag har för bråttom att göra pengar och shoppar hejvilt utan att veta vad dom köper, eller varför de köper - när man måste förstå grunderna. Indexfonder har ingen direktavkastning, och strävar bara efter att följa ett index snarare än att överträffa det, det kallas för en passiv indexfond. Ha max 4-5 fonder fast med god bredd: globalfonder, räntefonder, asien, sverige, amerika osv. Ha inte för många eftersom man kan överdiversifiera också.

  SvaraRadera
 4. ja de tar tid att gå igenom men mer tid framför skärmen så lär man sig efter ett tag de vad jag tror.
  Jag har nästan inga indexfonder men jag tycker de funkar ändå jag är nöjd med de innehav jag har men man kan alltid öka men tack för tipsen :)

  SvaraRadera