2016-12-31

Nytt år

Idag är de nyårsafton

en kul grej jag satt och räknade på totalen idag på alla konton och kan nu konstatera att vi faktiskt öppnåt ännu ett delmål 200k WEHOOOOOOOOOOOO

Den summa som saknas ligger tyvärr inte i något sparande därför syns de inte på Nordnet de ligger som en egen liten kassa.
Kommer samla lite mer på hög nu tills dess att börsen börjar gå ner för de känns som en bra ide om jag inte hittar någon aktie med utdelning som har ett bra pris innan maj

Har ju börjat titta på index fonder också men inte lyckats hitta någon som verkar bra men jag är nog bara blind.
En annan grej jag funderat på en del säger att de bli enklare efter 100.000kr jag tycker fortfarande att de är segt att komma iväg till 1 miljon de så många 100.000kr som skall till innan man har tagit de delmålet så jag håller inte alls med att de blir enklare efter 100.000kr däremot känner jag att ja är betydligt mer öppen för att ta en risk med 50k än vad jag var från första början.
När jag började på runt 40.000kr och skulle flytta dom till mitt ISK konto på Nordnet så kommer jag särskilt ihåg att jag var till och med så paranoid att jag var osäker att pengarna skulle komma in på mitt konto.
Jag loggade in flera gånger på en dag, nummera är de lite lugnare 10.000kr hit eller dit jaja de kommer mer nästa månad.
Däremot gäller de vara väldigt försiktig under årets lopp har jag provat på både Warranter och Certifikat något jag inte skulle rekommendera någon överhuvudtaget att prova eftersom de ENDAST är gambling.

Just för att Certifikat fungerar på de sätt att om produkten når golvet eller taket så kommer den att avnoteras vilket gör att ett certifikat beroende på vilket håll de går åt är en otrolig dålig investering eftersom många vet att de flesta produkter svänger ganska rejält och just med certifikat så klarar dom inte av att svänga utan då slår de antingen i taket eller i golvet har du otur då som jag så slår den i golvet och avnoteras och du förlorar allt du satsat i produkten.
Nu kanske du tänker men den har ju en hävstång då borde ju de vara en bra ide att investera i den om man klara av de. De fullt möjligt men jag menar ändå att denna typen av produkter är av typen gamble.
Vill man satsa på guld bör man kanske satsa på ett företag som köper eller säljer guld som exempelvis SPDR Gold Trust eller en Fond med exponering mot guld SPDR Gold Trust tror jag är en ETF om jag inte minns fel.

Hur som helst året har varit kanon och jag önskar alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR VI SES NÄSTA ÅR!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar