2015-11-14

Vecka 46 summering

Denna vecka har varit ganska tuff både på jobbet och på börsen, nu nu ligger de på minus men det kommer snart gå upp igen kanske inte imorgon men de kommer gå upp.

Nu har jag fyllt kvoten för hur många fonder jag skall ha i min portfölj och jag har bestämt att köra på 6st de innebär att jag kommer kunna göra 2 insättningar per år på varje fond.
Det tycker jag borde räcka kanske är de lite för snålt vi får se annars blir jag kanske tvungen att splitta insättningen tillsvidare kör jag på detta.

Förra månaden kom vi äntligen över 100k sträcket så vi är närmare 1 miljon nu om jag skulle bara spara pengar utan varken aktier eller fonder så skulle de ta mig 10 år att få ihop 1 miljon men eftersom jag har fonder så borde man klara sig på 5 år med lite tur.

Vad föredrar ni fonder eller aktier ?

Själv föredrar jag fonder framför aktier för att slippa sitta och läsa så mycket om företaget och lära sig allt om företaget och allt som eventuellt kan påverka aktien.
Fond låter du någon annan sköta den biten varför inte låta dom jobba för de därför är jag heller inte rädd för en högre avgift eftersom jag ändå inte sparar 2000kr i månaden snarare 8000-9000kr ibland högre beroende på vad för inkomst som kommer in.

Valutor och Aktier eller Fonder skiljer sig egentligen inte så mycket allt handlar ju trots allt om position.
Däremot finns de en skillnad på aktier köper du för ett pris för att sedan sälja när de priset gått upp för att få en vinst medans med valutor kan du båda köpa eller sälja man kallar de go long eller go short. Om du väljer go long då tror du valutaparet kommer stiga i värde medans go short är att du tror de kommer sänkas så beroende på vad du väljer så kan du gå med vinst inte riktigt samma sak med aktier eller fonder.
Därför kan de kännas som att valutor är en bra business men kom då ihåg att du också kan förlora mer än vad du satsat. Därför är valutor av högrisk men oftast mer intressant synd bara att de inte finns några vettiga svenska brokers med snabb excekvering.

För att kort summera veckan: Den har gått dåligt the end.

Passar på önska alla en trevlig helg och passa på mysa nu när vintern står för dörren.

2 kommentarer:

 1. känns som börsen vänt -igen!

  Gillar hur du har strukturerat upp bloggen nu, är sugen på något liknande. Man får en bra och tydlig översikt :)

  SvaraRadera
 2. Ja de har vänt lite men de går åt fel håll i min portfölj ändå :(
  Men den kommer sig säkert snart igen annat fall får jag fortsätta köpa.

  Ja jag blev hyfsat nöjd de bara bannern på toppen och de som är i botten som jag inte riktigt är frid med jag hade velat ha bakgrunden genomskinlig men de var svårare än vad jag trodde.
  Så de får duga så länge.

  SvaraRadera