2015-12-22

December sammanfattning

Denna månaden har varit riktig tuff på många sätt börsen står nästan still nu men vi går ändå back, de kommer sig så småningom om troligen.
Den som väntar på något gott väntar alltid för länge så är det bara.

Nu har jag inte exakt några siffror men än den totala balansen som ni kan se här nedanför

Som ni ser slutar vi året på runt 113k om vi kör på i samma takt som tidigare så kommer de innebär att vi bör ligga på 226k nästa år men eftersom mycket ligger på hur börsen går så finns de ju aldrig några garantier men vi fortsätter att kämpa vi har ju nått vårt första mål 100k.
Nästa mål är 150k som ni kan se till höger så har jag lagt upp olika delmål de motiverar en lite lite extra att kämpa i tider där allt ser bara mörkt och för jävligt ut.
Kämpar ju med att försöka hitta en balans mellan jobb och fritid/hobby sysslor men de fungerar inget bra alls jobbar dygnet runt vissa veckor och får ändå inte ihop mer än 19k men vi fokuserar på de viktiga här de ju faktist att få portföljen att bli betydligt större över de kommande åren.

2016 kommer jag starta någon form av import/butik eftersom jag är hyfsat duktig på hitta aktier och fonder så tänker jag kanske är jag lika duktig på hitta även produkter som människor vill ha som jag kan sälja.
En nätbutik hade ju varit himla kul att få igång men de ligger i ett senare skedde eftersom de är så mycket som skall klatcha och gå via auktionssiter känns som de absolut billigaste sättet att testa marknaden.

Som sagt målet med mitt sparande är dels 2 saker att hjälpa några vänner i nöd och dels för att äga min tid fast nu kom jag faktiskt på en till och de är att överbevisa att inget är omöjligt bara du själv är begränsningen.

Det tycks vara ganska enkelt att ta minus och plus jag kan ärligt säga att jag är inte direkt rädd snarare blir jag lite deppig när de går minus något som jag måste jobba betydligt mer på, och försöka fokusera på att de bara siffror och hålla mig till de regler jag själv satt upp.
Bara för att en investering verkade bra för 3 år sedan betyder inte de att den fortfarande kanske är de det är sånt man får omförhandla från år till år.

Något som däremot oroar mig ganska mycket är om vi kollar på detta indexet:


 Ja ni ser ju själva årtalen 2008 hade vi en ganska stor krasch men kolla toppen nu 2015.... Förstår ni nu kanske vad de är som oroar mig att en börs går ner de är vanligt men att det är så långt upp gör mig lite orolig med tanke på vart jag gått in någonstans och investerat pengar.
För mig så kommer jag faktiskt inte ihåg så mycket ifrån 2008 pga privat angelägenheter.
Däremot känner jag till att de gick ganska dåligt runt denna period något som jag la särskilt på minnet var att när de gick utför så fortsatte svenskarna att fika :)
Så den bransch som faktiskt fortfarande gick bra 2008 var just caféer så kanske skulle de vara en bransch att satsa lite pengar i också.

Kommer göra en sista korrigering den 28-29 December för att se det slutgiltiga resultatet för 2015 och då kommer en års rapport för den som är intresserad.

Passar på önskar en riktig god jul och ta vara på nära och kära.

Vill också påminna alla att detta är mina tankar och skall inte ses som någon form av tips för en investering.

3 kommentarer:

 1. Hittade hit och tänkte att man skulle lämna något spår efter sig. Ser att du som jag börjat med denna resa i år, imponerad av din sparnivå. Keep on going!

  SvaraRadera
 2. japp har länge haft i tankarna att försöka få ihop pengar, först började de att jag skulle spara till en resa men den blev ju aldrig av.
  Så nu sparar jag för att komma ifrån mitt arbete eftersom jag vantrivs men de blir nog ett litet kort avbrott i mitt sparande om jag skulle gå från nuvarande tjänst men vi får se hur de yttrar sig.
  Tackar ja finns ju inget bättre än att spara har inte så mycket annat att göra ändå ju mer cash ju mer egen tid kan man få och spendera på projekt som jag bryr mig om :)

  Har du någon blogg ?

  SvaraRadera
 3. jag hitta den hoppas de okej att jag lägger till den här, Välkommen till min Blog förresten :)

  SvaraRadera