2015-12-13

rätt håll ?

Goddagens.

Har faktiskt inte så mycket att komma med utvecklingen går ju ganska mycket minus just nu kanske är marknaden på väg mot en nergång.
Jag fortsätter att investera på i samma takt kommer troligen att behöva lägga om min strategi lite beroende på hur fort marknaden går ner och om den fortsätter neråt eller inte.

I veckan kommer USA med ränte besked också de kommer säkert påverka de flesta marknader runt om i världen.
De drar sig åt jul träffa familj och vänner och äta gott och bara ha det trevligt tillsammans.
Många ser de kanske som ett bra tillfälle att snåla och få gratis mat etc då kanske man skall säga upp sin existens helt för då anser jag att dina värderingar inte är värda någonting.
Kan man inte avvara 500kr till den person som lägger ner all sin kraft på fixa fram mat och kämpa för ett trevligt sammanträffande då behöver man inte snåla.

Däremot att lägga 800kr på en krog/restaurang som serverar julbord med halvfabrikat ser jag som totalt vansinnigt eller egentligen räcker de med 400kr och inte ens dricka ingår i priset och de fortfarande halvfabrikat.
Nä kring jul skall man nog faktiskt vara hemma hos någon hjälpas åt med mat och grejer där allt är lagat för egen maskin och inte färdig köpt från affären :)


Har i veckan som gått även haft kontakt med Nordnets sparcouch som gett mig en hel del idéer, vill ju kunna maxa mitt sparande vi skall ju nå 1 miljon på 5 år så är det bara.
Försöker se över alla kostnader och försöker hitta en extra inkomst men har inte riktigt lyckats hitta något alls.
Tänkte mig en affär på nätet men inser att de finns så många affärer att min skulle antagligen kursa ganska fort.
Men något som slog mig är ju att man kan börja med aktioner och annonsera via auktionerna att de går köpas via hemsidan.
Så det som säljs bäst via auktionssiterna kan man sälja direkt från hemsidan för samma pris som någon lagt i senaste auktionen.
De tar ju flera år att etablera något men om de är något som jag har så är det just tid så vi får testa och se helt enkelt.

Min största önskan så här vid jul är att bli ekonomiskt oberoende, varför ? så jag kan ta vara på min egen tid och lägga krut på de projekt jag tycker verkar intressanta.

Passar på önska alla en fortsatt trevlig helg.

2 kommentarer:

  1. Vad var de för idéer som Nordnet kunde bidra med? :)

    SvaraRadera
  2. oj de glömde jag ta upp men fick lite tips om bra böcker som man kan läsa, och nu har jag någon att bolla idéer med också de perfekt :)

    SvaraRadera