2016-06-27

2016 juni uppdatering

Månads uppdatering

Hej

har idag köpt ABB aktier 60st så de lägger vi till i portföljen också.
Vi har haft en ganska turbulent tid senaste med -6% på börsen nej förlåt -7,8% vid stängning jösses men de är inte så farligt ändå med tanke på att indexet har sjunkt 3% per dag ca och de är alltså bara 3-4 dagars minus på en dag så de är inte lika farligt tycker jag.

kom tillbaka när det ligger på 20-40% då är det kris om något.

Har inte sålt något och tänker inte göra de heller utan de ligger där de ligger jag fortsätter handla istället och tittar mindre på portföljen en tid framöver för att låta de sjunka lite annars gör man säkert bara något dumt och råkar sälja något man inte skulle ha sålt etc.

Här kommer lite grafer:
Vi kan ta en titt på indexet också då:

 Vi ligger nu på 130k vi skall upp i 150k i slutet av augusti de återstår att se om vi klarar de med den nuvarande situationen i finans världen, indexet börjar närma sig 1000 så ja nog är de på G till en finans kris ändå faktiskt insåg inte de förrns jag såg indexet de hade varit bra om den kunde gå ner till 750 och sedan börja vända de hade inte varit så bra för min portfölj kortsiktigt men gör inte så mycket långsiktigt så vi tar de lugnt och dricker ett glas vatten.


Hoppas alla får en trevlig eftermiddag/kväll

8 kommentarer:

 1. Läste på din sida: "Betala av 200.000 kr åt en kompis" What?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes de stämmer jag bestämde mig för att sätta upp mål med mitt sparande just för att få en LITE extra morot. Har en vän till mig som sitter relativt dåligt till rent ekonomiskt och jag bestämde mig för att när jag når 1 miljon så betalar jag av 200.000kr på den skuld som han har hos kronofogden, Mest för att jag skall ha ett mål som sagt :)

   Radera
 2. Det låter generöst Johan, och jag vet inte hur han landat hos Kronofogden?
  Men om har varit oförsiktig med pengar, och därav landat i denna knipa så finns risken att du gör honom en björntjänst om han får pengarna. Men det låter bara som väldigt mycket pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp nej hela den biten är lite komplicerad och nej jag har så klart kollat upp om jag gör han en björntjänst eller inte men de gör jag inte kan tyvärr inte gå in på detaljer, Men man kan säga som så här kortfattat han tog ett lån för herrans massa år sedan några år senare blir han sjuk och nummera förtidspensionär och de var där problemet börja idag försöker han spara och betala av men eftersom räntan på hans lån är så höga så betalar han tyvärr bara av på räntan och inget på lånet han har hittills betalat av 300.000kr men i bara ränta så jag vill gärna hjälpa honom.
   Men jag tänker INTE ge bort pengarna utan jag skall betala direkt in till kronofogden men de återstår att se när de blir aktuellt måste ju upp i 1 miljon och de 90% kvar minst :)

   Radera
 3. Har en bekant i samma sits, men i dennes fall är skuldsättningen självförvållad. Vederbörande är kapabel att arbeta, men vill inte eftersom den sociala ersättningsnivån är så pass hög, så varför anstränga sig? Well, well en bekant som jag inte kommer sponsra. Men i ditt fall kanske det föreligger speciella omständigheter. Bra jobbat med bloggen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. aa det är inte riktigt samma den personen jag känner kan inte jobba pga hälsan.
   Och en återbetalningsplan finns inte då de kredit instutit inte vill hjälpa till då de ligger hos kronofogden. Så just i hans situation finns de inget annat än att gilla läget.
   Därför tänkte jag hjälpa honom men de långt fram i tiden ännu så. Vet inte ens om de kommer bli exakt på 1 miljon de får vi se.
   Tråkigt med människor inte gör något åt sin situation att man inte kan de är en sak men att ha alla förutsättningar för att kunna göra en förändring men inte gör de det är åt skogen dåligt.

   Radera
 4. Vill börja med att tacka för inspirationen till layout på din sida. Tycker mycket om vänsterspalten där du redovisar: innehav, mål osv. Det är intressanta saker för en läsare och är det första som bör träffa. Men blogg kommer ta lite tid innan den landar och man ser vilken särprägel den har. Men jag gillar bloggar som kan blanda lite lättsamma ämnen tillsammans med lite humor. Därför hittar man allt från bryggtips på maskrosvin till hur man hottar upp en macbook pro på min sida. Men det mesta är kopplat till hur man effektivt kan spara pengar.

  SvaraRadera
 5. Tackar låter jag har inte tänkt i första hand på läsaren faktiskt men de borde jag har gjort egentligen utan ja har mer tänkt hur jag vill att saker och ting skall redovisas och vänstersida tyckte jag verka perfekt för den biten.
  Själv brukar jag hålla mig till kategorin ekonomi på ett eller annat sätt, tror de viktigt att inte segla iväg för mycket bara.

  SvaraRadera