2016-06-12

vecka 23 uppdatering

Denna veckan har gått sådär börsen går ju ner ännu så men de är iför sig bra för då kan jag köpa fler aktier.

Veckan som gått valde jag att köpa en ny fond för 10.000kr valde Didner & Gerge Småbolag vi har därför kvar 5000kr som jag funderar på ja inte skall lägga på Telia då den aktien står väldigt väldigt lågt just nu.

Jag hade för ett tag sedan SAS i portföljen men den valde jag att avverka just för att jag misstänkte att den säkert kommer gå ner mycket mer så ja den fimpa vi innan den stört dök.
Nu har jag kvar H & M den gilla jag inte riktigt känns lite osäker men jag vet inte den ger ju utdelning varje år hmm men den får nog bli kvar.

Försöker att inte göra mig av med aktier från och med nu utan vi samlar på aktier med direktavkastning de känns som de skulle vara en bra ide för framtiden.
Har ju trots allt 30 år framåt att jobba och på 10 år lär man väl se något form av resultat till de positiva om inte hela världen kollapsar och alla företag verkligen går i konkurs men chansen att de skulle hända känns ganska LITEN.

En annan grej som jag funderat på är bygg branschen allt som har med byggbranschen måste börja gå bra nu med tanke på att tidigare har de varit ont om bostäder och nu importerar vi ännu mer människor, de kan ju bara innebära att de blir ännu mer ont om bostäder därför tror jag helt klart att företag som Nibe och JM kommer säkert gå up rejält.
Föresten vet inte om ni missade med Nibe har gjort en split också lite skumt för jag fick ett kurslarm och kunde inte minnas att Nibe låg så lågt tills jag insåg att de gjort en split jaja :)


2 kommentarer:

 1. Underbar blogg, äntligen ser jag någon som värderar vikten av ordning och reda på layouten, det blir så mycket trevligare att läsa då. Håller fortfarande på att minska utgifterna för egen del, men jag tror det kommer. Lägger till er blogg eftersom den verkar intressant

  http://minkvalite.blogspot.se/2016/06/obalans-i-sparandet.html

  SvaraRadera
 2. Tackar jo jag har försökt att få ordning på den men de är inte helt enkelt alltid.
  Jag minskade mina utgifter för ett tag sedan då jag valde att byta arbete så just nu har jag bara utgifter för några få saker som jag inte kommer undan med så att säga.

  Har lagt till din blogg här för att följa er resa också tack så mycket.

  SvaraRadera