2016-06-25

succé ger ofta mer huvudvärk

Hej

kan meddela att på senare tid har jag fått fler personer som visat intresse för min typ av handel, där jag fått frågan om jag skulle kunna tänka mig förvalta någon annans pengar.

Förvisso fick jag första förfrågan redan för 2 år sedan när en fond förvaltare fick upp ett öga för mig på de tävlingar jag var med i som investerare.
Det var en investerare från New york som hade en Microfond som enbart körde handel med valutor, något som jag har en näsa.

Jo tillbaka på senare tid har jag även börjat få frågor om att förvalta familj vänners pengar etc men jag har tackat nej, jag menar visst jag kan ta en risk men de ju MINA pengar ja förstår inte hur jag skall kunna ta en risk med någon annans pengar de känns bara knäppt.
Jag hjälper istället till och ser till att personerna ifråga får rätt matrial och rätt ställen att leta efter informationen MEN att de är upp till dom att ta de viktiga besluten.
De är ju trots allt inte direkt racket forskning utan köp lågt sälj högt som bara den, eller köp aktier med utdelning.

Hoppas eran midsommar vart bra, har ni också fått förfrågningar ?

6 kommentarer:

 1. Tjena.
  I år har jag förvaltat svärföräldrarnas portfölj. Av någon anledning har den gått bättre än min... 25% upp mot -3%. Jag verkar vara snäppet mer ansvarsfull med deras pengar än med mina eftersom deras portfölj är 50% likvid jämfört med min som är belånad... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. intressant de kanske är så att man är lite mer försiktig med någon annans pengar och tar mindre risker, frågan är hur de skulle se ut om 10 år jag tror ändå din egna portfölj kommer gå om den andra.

   Radera
 2. Har inte fått förfrågningar beträffande hjälp med investeringar, men omgivningen börjar visa intresse. Med tanke på att jag alltid varit en strulputt med pengar tycker mina vänner att detta är intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. konstigt men då kommer de säkert komma så småning om också. De är en nackdel kan jag tycka för man vill ju göra sitt bästa men de blir jobbigare att hantera mer pengar åt andra känner jag.
   Det är bara fortsätta kämpa på då ju du har en bit kvar precis som jag :)

   Radera
 3. Det är sant:) En del av min blogg handlar om att spara ihop pengarna som jag fick som en förtjänst på försäljningen på en sommarstuga. Jag drygade ut studiemedlet när jag utbildade mig till lärare. Drömmen är att spara ihop dessa pengar igen, men det kommer nog ta några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De beror mycket på vad man har för skuld om man har någon annars bör man kunna spara ihop summan på några år tycker jag men de så många preferenser som spelar roll.
   Lån, kostnader så som bostad, transport också vidare men lyckas man hålla nere på alla kostnader till MAX så kan man gå långt.
   Börjar själv på fundera på om jag inte skulle försöka få tag i ett billigare boende.

   Radera